dimecres, 10 de juliol del 2013

GauDiM CReaNARt

L'objectiu de Gaudim CreanArt és impulsar el creixement personal que es desenvolupa en el camp de les arts plàstiques, la formació en el camp creatiu, el treball interdisciplinar entre tots els tallers i la relació entre professionals i alumnes.També fomentar el treball en equip, conferències, intervencions a la ciutat, exposicions, instal·lacions ...

A través d'un equip de professors que està format per artistes-professionals de diferents camps de les arts plàstiques, ens ajudaran a:

• Conèixer • Educar • Implicar • Participar



A causa de l'estat de confinament en què ens trobem tots pel COVID-19, les Arts Plàstiques Creantart ens trobem inactius fins nou avís de les autoritats competents.

Esperem que estigueu tots i totes bé! i ja sabeu que la cultura no s'atura, i volem oferir continguts i propostes per passar el confinament.


Divendres 12 de juny del 2020

Estimats/des alumnes:

Excepcionalment, del 29 de juny al 24 de juliol les Arts Plàstiques Creantart oferim tots els cursos anuals amb el seu horari habitual, sempre que no retrocedim de fase i tinguem l'equipament preparat amb el protocol de seguretat e higiene corresponent.

El preu serà d'un mes de la part proporcional del trimestre.

Si teniu intenció d'apuntar-vos, heu de comunicar-ho a consergeria de Can Ginestar a partir del 15 de juny.Teniu en compte que l'aforament a les aules serà el que marqui la normativa de la fase 3.

El professorat tenim present que el curs va acabar precipitadament el dia 13 de març, quedant una quinzena del trimestre sense finalitzar, un cop estiguem actius en el curs 2020-2021 ja us explicarem el que hem pensat per compensar-ho.

 

Esperem retrobar-nos molt aviat!


Dimecres 27 de maig 2020

Exercicis fets a Experiència Plàstica  per Jordi Fandos

El Caos a partir de materials en pols: pols de carbonet i/o el pigment.

Materials:

1.    Paper

2.    Pinzell pla

3.    Cola blanca diluïda o mèdium acrílic mate.

4.    Carbonet  ratllat i/o pigment(s) del color que ens agradi.

Procediment i tècniques

    Es pot dur a terme sobre qualsevol tipus de paper de cert gruix, o cartró. Si és  paper al tacte, llis millor, però val la pena experimentar-ne amb d'altres

.    Amb cola blanca, diluïda un 10% - a la vista i tacte una mica espesa - donem una mà de cola sols damunt la superfície que volem que sigui empolsada.

  Tot seguit agafem el carbonet i amb l'ajuda d'un ratllador o ganivet, o aixafat prèviament en un morter, el deixem caure per damunt les zones que ens interessa.

    Deixar assecar i tindrem la pols fixada i no se'ns bellugarà ni caurà

Dimarts 26 de maig del 2020

Càpsules de treball

Una de les propostes a l’alumnat del curs d’escultura ha estat expressar el Caos a través de les emocions

Se’ls hi va donar una sèrie d’estratègies per començar a treballar:

·         Acota l’emoció que vols treballar

·         Interpreta-la com es manifesta en el cos

·         Busca la seva expressivitat

·         Decideix en quins volums del cos la vols materialitzar. En les parts o en el tot. Necessites més d’un cos?

·         Articula la teva proposta. Segons el que has escollit busca la manera més adequada per transmetre amb el teu llenguatge plàstic.

Mostrem dos exemples:

Desconcert

Obra d’Isabel Nebot

Anàlisis de la forma

S’ha escollit el cap i les mans per a emfatitzar l’emoció. L’expressivitat de la cara amb el ulls tancats i la boca amb la llengua a fora transmeten tensió. Les faccions són dures i marcades. Els cordons de fang que li surten del cap il·lustren la frase Tinc el cap a punt d’explotar!

La col·locació de les mans agafant el rostre i el tractament dels dits com si fossin urpes emmarquen la confusió, estranyesa, el dramatisme del desconcert.

 Enamorament

Obra de Núria Ruano 

Peça abans de coure 

          Peça cuita

Anàlisis de la forma

S’ha escollit per representar aquesta emoció dues figures que es fusionen en una, El tractament de la forma és plàcida, sense estridències. S’ha buscat la síntesis dels elements per a aconseguir l’expressivitat del moment. L’estilització del peu de la peça accentua la verticalitat i emmarca l’emoció en quelcom espiritual. 

Fitxa tècnica

Les peces s’han modelat amb refractari de xamota impalpable. És un fang que es cou a 1280ºC.Els volums s’han buidat, mantenint unes parets de 2 cm de gruix.

Amb un pal de fusta o metall s’han tapat els porus, acció de brunyir i a sobre s’ha posat una capa d’argila blanca molt fina per donar un acabat de màrmol.



Dissabte  25 d'abril del 2020 
El nostre professor d'aquarel·la Nil Nebot ens mostra el primer tutorial per reprendre el curs per on l'havien deixat. l'alumnat ha vist com gestionar les càrregues d'aigua i color del pinzell per tal de generar accidents i floculacions. Ara proposa que exploreu com a partir d'aquests efectes, podeu crear paisatges imaginaris. Esperem que el tutorial us serveixi d'inspiració. 

Dimecres  22 d'abril del 2020 
Avui us convidem a llegir el que el professor Xesco Ramos d'història de l'art, ens explica de ”Al·legoria de la primavera” (1481-1482) de SANDRO BOTTICELLI: 
A la Galeria Uffizi de Florència. Mesura 2,03 m x 3,14 m i està fet en tremp f’ou sobre taula. Forma part d’una teòrica trilogia juntament amb “Pal•las Atenea i Centaure” i “El naixement de Venus”. Aquesta obra estaria feta tot just vingut de Roma desprès d’haver pintat els quadres de la Capella Sixtina, encara que algú diu que ja l’havia deixat feta abans de marxar. L’encàrrec d’aquesta pintura podria provenir de GIULIANO DE MEDICI, encara que no està gaire clar. L’escola iconològica d’ERWIN PANOFSKY i ERNST GOMBRICH diu que aquesta i les posteriors obres havien de tenir una lectura neoplatònica. La interpretació més plausible és que l’interés provingués de LORENZO DI PIERFRANCESCO DE MEDICI, cosí de LLORENÇ EL MAGNÍFIC, que volia veure reflectit els postulats de l’acadèmia neoplatònica.


Existeix una carta que MARSILIO FICINO li va enviar a LORENZO DI PIERFRANCESCO DE MEDICI al 1477, per felicitar-lo de cara a la seva boda. L’aconsellava que tingués com a model a Venus vista com la humanitat, perquè aquesta deessa és el model al que han d’aspirar els humans envers un amor matrimonial ben canalitzat, tan físic com espiritual. ANGELO POLIZIANO, el poeta dels MEDICI, va fer una composició a l’estil d’OVIDI, que ja havia narrat aquest a la seva obra dels “Fastos”, sobre el naixement de la primavera.

Hem de fer una lectura de dreta a esquerra en la composició. El vent Zèfir personificat, s’enamora del físic de la nimfa Cloris sent el primer, impulsat per la luxúria de fecundar-la i de posseir-la. Quan això esdevé, Cloris comença a escopir flors i es converteix en Flora, una altra nimfa amb un vestit ple de flors. Flors que ella reparteix físicament escampant per tota arreu la primavera en el jardí que per penediment Zèfir li va regalar perquè regnés eternament en aquesta estació floral. Zèfir simbolitza el mes de Març que és ventós; Cloris és el mes d’Abril, moment de la germinació i Flora el més de Maig que és quan floreix tot.

Al mig està Venus entronitzada com una marededéu, una mica més enrederida que els altres personatges sobre un tapís una mica naïf i emmarcada per l’arc creat pels arbres, donant-se així un mateix nivell d’importància entre allò religiós i allò profà. Sobre Venus està el seu fill Cupidell que porta els ulls tapats i llença una fletxa. Cupidell és l’amor platònic i cec que no veu els defectes sinó les virtuts. La seva fletxa va dirigida a un grup de tres nimfes o gràcies que acompanyaven sempre a Venus des del món antic. Són identificades com Pulchritudo = bellesa, Amor = amor i Voluptas = desig. L’amor és el desig encès per la bellesa però no física sinó de coneixement, sent cec, és a dir, platònic. Una de les gràcies està pendent del jove apol•lini que hi ha a la banda dreta i que porta un caduceu a la mà amb el que està deslligant uns núvols que entren al jardí de Venus. A més de ser el vigilant, és Mercuri. No poden entrar aquests núvols al jardí, símbol de les preocupacions i quan Mercuri no pot desenredar-los, envia un vent que el destrueixi ja que és el déu dels vents i un dels seus emissors seria el propi Zèfir, sent així un tema cíclic com és cíclica la primavera. Els fruits dels arbres són taronges, les flors del terra són al•lusions a l’amor matrimonial: Venus = humanitas. És un doble tipus d’amor equilibrat físic i platònic.
Veiem certes al•legories relacionades amb els promotors: els arbres estan plens de mandarines que poèticament es diuen medicamala al•ludint als MÉDICI, a l’igual que el llorer que hi ha al darrera de la Venus que en llatí és laurentius i que ens recorda a LLORENÇ EL MAGNÍFIC.

La composició de l’obra planteja certa simetria fent destacar els cossos pàl•lids sobre un rerefons fosc que crida molt l’atenció, generant per un costat un cert homenatge tardogòtic encara que l’allargament de les figures i dels seus moviments vaporosos i galants ens fa pensar en un primer manierisme.


Dimarts 21 d'abril del 2020

Avui us convidem a llegir el que el professor Xesco Ramos d'història de l'art, ens explica de ”L’escriba assegut” (V D): 

Al Museu del Louvre, mesura 0,53 m i està fet de pedra calcària policromada. Va ser trobat a la necròpolis de Saqqarah i tenia una funció funerària on de ben segur rebria ofrenes. Hi ha un munt d’escultures d’escribes però aquest es probablement el més conegut de tots i que ens servirà per explicar l’estàndard d’altres.

No oblidem que un escriba era una persona que havia d’exercir un il•lustre paper ja que era l’encarregat de copiar, inscriure, classificar i comptabilitzar tot allò que envoltava a la figura del faraó. Ho feia dominant l’escriptura hieràtica i posteriorment la demòtica, immortalitzant els seus textos amb l’ajut del càlam sobre els papirs o inscrivint a sobre de les ostraques. 
En un principi, els escribes eren triats entre els nois que estaven al voltant de la família reial entrant en una escola especial des de petits per aprendre l’ofici. La importància de la seva figura en la societat va propiciar una manera de representació que els feia inconfusibles: asseguts al terra, amb les cames creuades i un papir obert sobre aquestes, tenint a les mans un tinter i una ploma. Se’l representa hieràtic però té el gest d’iniciar la seva activitat.
En aquest cas veiem una posició relaxada d’un escriba grassonet, de gran realisme, sobretot a la cara on veiem un clar retrat d’aquest alt funcionari. La seva cara representa atenció i vitalitat, sobretot el bon estat de conservació dels ulls fets en cristall de roca, quars blanc i eben.

Ell, seient amb les cames creuades, està vestit amb una mena de faldilla o shenti, que els diferencia d’altres personatges de la cort, amb el papir estès a sobre dels genolls i amb la mà, de gran detallisme, preparat per escriure, però ens manca el càlam que s’ha perdut.








El tema fil conductor triat per tot el professorat per a totes les disciplines en aquest curs 2018-2019 és "ESTRUCTURES". L'estructura és el conjunt d'elements que caracteritzen un determinat àmbit de la realitat o sistema.
RETAULE
A la classe de RETAULE treballen L’OP ART I LA IL·LUSIÓ OPTICA com art dintre de les estructures.
L’Op Art és un moviment d’art visual. Tracta de crear il·lusions òptiques a través d’efectes cromàtiques. Va acabar per assentar-se en els anys 1960. La seva finalitat consistia en recrear la sensació de moviment mitjançant la vibració.




Després de la Segona Guerra Mundial es desenvolupa una nova etapa d'artistes abstractes, aquests artistes no es preocupen només de representar en les seves obres sentiments, sinó que també demana a l'espectador que tingui una actitud activa cap a ells. En les obres artístiques que realitzen l'ull humà ha d'estar observant l'obra detingudament i percebre que es mou, a part de buscar l'inici i la fi d'ella. En període, comentat anteriorment, el centre d'aquest tipus d'art era Nova York.

L'art òptic és una modalitat artística abstracta que es basa principalment en la representació pictòrica d'un fenomen òptic que dona la sensació que està en moviment. La seva base és una extensió bidimensional que menteix a l'ull humà per il·lusions òptiques, per crear aquestes il·lusions òptiques s'utilitzen estructures repetides que té un ordre determinat. Si diferenciem l'art òptic amb altres arts destacades, hem de destacar que aquest tipus d'art bàsicament es tracta de principis científics amb l'objectiu de desenvolupar efectes visuals únics. Moltes persones defineixen a aquest tipus d'art com una cosa tècnic, impersonal i que en moltes ocasions dóna la probabilitat que el que observa aquesta obra pugui canviar la configuració que té.
Les tècniques més destacades de l'Op art són:
  • S'utilitza la juxtaposició del color, amb matisos cromàtics identificables, o acromàtic usant el negre, blanc o gris.
  • Els espais positius i negatius tenen la mateixa importància, en l'art Op Art no pot ser creat sense tots dos.
  • Crear un complex de tensions visuals en la ment del visionari, que dóna la sensació de ser una il·lusió en moviment.
  • Línies paral·leles que poden ser sinuoses o rectes
  • Els contrastos han de ser cromàtics i molt marcats. Hi ha dos tipus o poli o bicromàtics.
  • Hi ha canvis de mida i de forma
  • Es barregen o es repeteixen figures i formes.
  • Usen moltes figures geomètriques com poden ser rectangles, triangles, cercles i quadrats.

PINTURA

En una tela d’un format 12 Figura (61x50cm) l'alumnat realitzen dues pintures OP ART.
Una pintura la treballallada en blanc i negre. 


ESCULTURA
La finalitat del curs d'escultura  es que l’alumne/a entengui el volum. La nostra educació visual i plàstica sempre ha estat molt plana. La bidimensió és el terreny on ens movem amb més confiança. De petits hem fet molts treballs sobre un paper però pocs amb materials on poguéssim treballar les tres dimensions. És aquí on tenim el principal repte de l’aprenentatge en un curs d’escultura.

La forma la podem entendre en un suport pla però quan es tracta de donar volum, aquells traços que hem fet sobre un paper, ens costa imaginar que hem de construir una peça de forma global. Modelant simultàniament davant i darrere, el costat dret i el costat esquerre, la forma va sortint i s’estableix un diàleg entre el buit i el ple, la forma i la no forma.
CERÀMICA
Treball pautat. Geometrització poètica: mòdul combinatòria, variacions, deformacions. Llenguatge narratiu. Estructuració d’un volum.
Engalbes vitrificats, terres, esmalts texturats, gratatges, aiguades conformen un alfabet que estructuren un llenguatge personal.
Metodologia:
·         Preparar cinc rajoles de 10x10 de refractari blanc per fer proves d’engalbes de baixa temperatura, d’engalbes vitrificats, terres sigil·lates, sulfats, esmalts de mono cocció. Texturant les rajoles.
·         Pensar un volum amb un component modular i explorar les seves combinacions i deformacions.
·         Treballar la geometria des de les planxes fetes amb la planera o amb les mans. Combinatòria de les estructures racionals i/ o poètiques.
·         Aplicar la investigació de les terres per donar color i textura a la superfície del volum.



 CURSOS MUNICIPALS D'ARTS PLÀSTIQUES 2018-2019

A Can Ginestar, la casa de la Cultura de Sant Just Desvern, ofertem un ventall de cursos d'art i disseny de diferents formats i continguts que comencen el mes d'octubre fins al juny.

Els cursos s'adrecen a joves i adults amb l'objectiu de desenvolupar la capacitat d'observació i d'experimentació amb diferents materials i tècniques artístiques per tal de desenvolupar la capacitat creativa.






















AQUEST ESTIU NO PODRÀS MARXAR!!!
CURSOS MONOGRÀFICS D'ESTIU 2018







CURS NOU de SERIGRAFIA Dibuix directe al GENER 2018
Curs de serigrafia amb sistema de dibuix directe, sistema dʼestampació gràfica sense emulsions fotosensibles ni processos fotomecànics. Exclusiu per tintes base aigua que no necessiten lʼús de dissolvents. Sobre diferents suports:
paper, tèxtil, fusta o qualsevol suport plà.

Es desenvoluparan coneixements
teòrics del sistema de dibuix directe així com dels processos teòrics
fotomecànics per assumir coneixements dʼaquest sistema dʼestampació i es desenvoluparan coneixements pràctics a través del sistema de dibuix directe per projectar representacions gràfiques en un suport plà.
Aquest curs es planteja com una iniciació a la serigrafia així com per persones que desitgin aprofundir coneixements en el procés serigràfic.Inici Gener de 2018
Dijous de 18:00 a 20:00h a Can Ginestar.
Impartit per: Raquel Fuster


CURS NOU: URBAN SKETCHERS al GENER 2018
Tenim un nou curs pels matins dels dissabtes cada dues setmanes per aquest segon trimestre!!!! 
URBAN SKETCHERS .
Aquest curs proposa sortides en les quals anirem a dibuixar racons del baix Llobregat i Barcelona. Aprendrem a enquadrar el que veiem al natural per poder-ho representar d'una forma ràpida i directe. També aprendrem a com es pot aplicar l' aquarel·la en els esbossos a peu de carrer.
Impartit per en Nil Nebot.


OBERTA LA MATRICULA PER ALS CURSOS MUNICIPALS D'ARTS PLÀSTIQUES 2017-2018


A Can Ginestar, la casa de la Cultura de Sant Just Desvern, ofertem un ventall de cursos d'art i disseny de diferents formats i continguts que comencen el mes d'octubre fins al juny.
Els cursos s'adrecen a joves i adults amb l'objectiu de desenvolupar la capacitat d'observació i d'experimentació amb diferents materials i tècniques artístiques per tal de desenvolupar la capacitat creativa.

CURS D'ALABASTRE
Dilluns de 10 a 12 h
Dilluns de 18 a 20 h 
Aprendre la tècnica de la talla de pedra mitjançant la talla d'alabastre, una pedra relativament tova que ens permet treballar manualment. 
A partir d'un tema proposat es crea una escultura durant el curs, acotant-la segons les característiques de cada peça i el nivell de cada alumne, per anar avançant progressivament en les diferents etapes del procés de talla de pedra.
Professora: Janira Romero


CURS D'AQUAREL·LA
Dimecres d'11 a 13 h
Dimecres de 19.30 a 21.30 h
La metodologia de treball serà introduir cada temàtica amb una base teòrica i explorar referents.

Es faran exercicis pràctics de curta durada representant del natural: Treballant el bodegó i la natura morta, la figura animal i humana, l'espai interior i exterior.

Professor Nil Nebot





CURS DE CERÀMICA
Dilluns de 10 a 12 h
Dilluns de 16 a 18 h
Dilluns de 18 a 20 h
S'acompanyarà a l'alumne en la descoberta de les possibilitats creatives que ofereixen les tècniques ceràmiques. Es transmetrà la passió pel material, per descobrir el ventall de possibilitats que ofereix la disciplina.
Professora: Carme Malaret



COLOR PROFESSIONAL I COLORIMETRIA
Dilluns de 11 a 13h
Dilluns de 18 a 20 h
Curs amb una introducció bàsica a inDesign i Photoshop en què es treballen la colorimetria, les referències professionals del color i les especificacions tècniques per a la presentació i realització d'artworks per a projectes. També s'investiga el color com a creació contemporània. Sistema PBL/Project Based Learning, mètodes i habilitats de presentació i valoració grupal. Dirigit a àmbit creatiu i artístic, de l'estilisme, el disseny o de la comunicació. Es treballa amb portàtil.
L'objectiu d'aquest curs és ensenyar a observar i plasmar allò que es veu i. com es veu ambrtàtil.

Professor: Quim Deu
CURS DE DIBUIX
Dijous de 10.30 a 12.30 h
Dijous de 18.15 a 20.15 h
L'objectiu d'aquest curs és ensenyar a observar i plasmar allò que es veu i com es veu amb les eines bàsiques del dibuix artístic i, per altra banda, incentivar el creixement de la manera pròpia de plasmar diferents conceptes i idees de l'imaginari.
Professor: Jordi Fandos





CURS D'ESCULTURA
Dimecres de 10 a 12 h
dimecres de 18.15 a 20.15 h
En aquest curs es donaran eines per a l'aprenentatge en el recorregut de passar del que és bidimensional al volum, per explorar els recursos creatius propis de l'alumne.
Professora: Carme Malaret







D'EXPERIÈNCIA PLÀSTICA
Dimarts de 18.15 a 20.15 h
Es tracta d'un taller d'experimentació amb el llenguatge de la plàstica, per atrevir-se a iniciar, desenvolupar i aprofundir la pròpia creativitat. Està basat en l'estimulació de la percepció dels sentits.
Professor: Jordi Fandos









CURS DE GRAVAT
Dilluns de 16 a 18 h 
Dilluns de 18 a 20 h
Solcar, mossegar, incidir, ferir...
Gravar és crear una imatge mitjançant incisions produïdes per diferents eines o mitjans en un suport que ho permeti, fins a elaborar una matriu apta per dur-hi a terme una reproducció múltiple.
Professora: Puri Martín






CURS D'HISTÒRIA DE L'ART
Dilluns de 17 a 18.30 h
Dilluns de 18.30 a 20 h
En aquest curs pretenem, de manera amena però rigorosa, explicar els diversos períodes de l'art en totes les seves vessants, parant atenció sobretot en l'arquitectura, la pintura i l'escultura. Mitjançant la projecció ampliada de les obres, el debat i la participació de l'alumnat i les claus que doni el professor, intentarem descobrir de manera teòrica els estils, les influències i les formules dels genis més destacats del món de l'art.
Professor: Xesco Ramos



CURS D'INVESTIGACIÓ D'ESMALTS APLICATS AL TORN
Dimarts de 19.30 a 21.30 h
la investigació amb el tornejat.
Professora: Carme MalaretEn aquests curs aprofundirem en el coneixement dels esmalts i descobrirem les possibilitats del torn com a eina creadora de formes. El curs alternarà








CURS D'APUNTS DE MODEL MASCULÍ I FEMENÍ DEL NATURAL
Dimecres d'11 a 12.30 h
Dimecres de 17.45 a 18.15 h
Aquest curs està enfocat a persones que ja tenen domini del dibuix i volen aprofundir i agafar fluïdesa en el domini del traç i de la memòria visual, buscant un ritme propi amb la pràctica del dibuix amb model i tècniques com el llapis, el carbó, la tinta, sanguines...
Sense professor amb la coordinació de la Puri Martín

CURS DE PINTURA
Dimarts d'11 a 13 h
Dimarts de 16 a 18 h
Dimarts de 18 a 20 h
Dijous d'11 a 13 h
Dijous de 16 a 18 h
Dijous de 18 a 20 h
A la classe de pintura treballem amb diferents tècniques.. L'objectiu és ensenyar que la pintura és un mitjà per aprendre a mirar, i observar. Comprendre i conèixer el món imaginari i sensorial.
Treballem amb una temàtica i l'últim trimestre és lliure.
Professora: Puri Martín

CURS DE PRÀCTIQUES DE TORN
Dimecres de 10 a 12 h
Dimecres de 18.15 a 20.15 h
Aquest curs ofereix la possibilitat de tornejar sense professorat per perfeccionar la tècnica. És necessari tenir nocions de torn.
Curs coordinat per la Carme Malaret







CURS THE POSTER
Dijous d'11 a 13 h
Dijous de 18 a 20 h
Curs amb una introducció bàsica a inDesing i Photoshop en què s'exploren les possibilitats de la comunicació gràfica aplicada al pòster i s'hi analitza també la seva inclusió a l'entorn urbà. Sistema PBL/Project Based Learning, mètodes i habilitats de presentació i valoració grupal.
Dirigit a l'àmbit creatiu i artístic de l'estilisme el disseny o de la comunicació. Es treballa amb portàtil.
Professor: Quim Deu








CURS DE L'ART DEL RETAULE

Dimecres d'11 a 13 h
Dimecres de 16 a 18 h
Dimecres de 18 a 20 h
Curs per conèixer la tècnica amb què es pintàvem i policromàvem els retaules medievals, damunt de fusta convenientment preparada, intervenint pans d'or, d'argent i pintura al tremp d'ou. L'objectiu és posar al dia l'art del retaule.
Professora: Puri Martín




CURS DE TORN
Dimarts de 10.30 a 12 h
Dimarts de 18 a 19.30 h
Curs per descobrir les possibilitats plàstiques del fang amb l'ajuda del torn i aprofitar la seva força centrifuga per accelerar la modulació de la forma. S'hi introduiran els moviments bàsics que permetran un control de tot el procés.
Professora: Carme Malaret








TALLER OBERT DE PRÀCTIQUES DE TORN DE CERÀMICA I ESCULTURA
Dimarts de 10 a 12 h
En aquest taller tindràs la possibilitat de dur a terme el teu projecte personal sense professorat. 
per accedir-hi s'haurà de presentar una ressenya de la proposta que es vol desenvolupar.


CURS DE VITRALLS
Dijous d'11 a 13 h
Dijous de 18 a 20 h
En aquest curs els alumnes obtindran el coneixement suficient sobre aquesta disciplina i hi descobriran les diferents tècniques d'elaboració de la vidriera artística, els principis bàsics de la tècnica i l'ús de les eines.
Professora: Manuela Blanco








Ja tenim els cursos monogràfics d'estiu 2017!!

·     Història de l'art "PUNTILLISME PICTÒRIC” a càrrec de Xesco Ramos
1ª SESSIÓ: 26 de Juny: Presentació del curs. Puntillisme=neoimpressionisme: introducció i característiques. Els grans pintors puntillistes: Georges Seurat (I).
2ª SESSIÓ: 29 de Juny: Els grans pintors puntillistes: George Seurat (II) i Paul  Signac (I).
3ª SESSIÓ: 3 de Juliol: Els grans pintors puntillistes: Paul Signac (II). Els “altres” puntillistes: Charles Angrand, Henri-Edmond Cross i Maximilien Luce.
4ª SESSIÓ: 6 de Juliol: Els pintors simbolistes nabí: Maurice Denis, Pierre Bonnard, Édouard Vuillard i Félix Vallotton.
DIES: Dilluns i dijous 26 I 29 de Juny i 3 i 6 de Juliol de 18h a 20h


 ALABASTRE "DE LA PEDRA A LA FIGURA HUMANA" a càrrec de Janira Romero-Jiron                                
Iniciació a la tècnica de talla de pedra en petit format. A partir del que suggereixi la forma de l'Alabastre cercarem l’expressió de la figura humana.
DIES: Dilluns, dimarts, dimecres i dijous 26, 27, 28 i 29 de juny de 18h a 20h


 TORN a càrrec de Carme Malaret
Aprendre, aprofundir i descobrir les possibilitats constructives de les tècniques del torn.
DIES: Dilluns, dimarts, dimecres i dijous 17,18, 19 i 20 de juliol de 18,30h  de 20.30h
TORN a càrrec de Carme Malaret
Aprendre, aprofundir i descobrir les possibilitats constructives de les tècniques del torn.
DIES: Dilluns, dimarts, dimecres i dijous 10, 11, 12 i 13 de juliol de 18,30h  de 20.30h


   TALLER DE SEGELLS  a càrrec de Carmen Belda.
   Taller de segells de goma per fer un logotip personalitzat.
           DIES:  dilluns 3, dimarts 4, dimecres 5 i dijous 6 de 11h a 13h

    DIBUIXANT AMB PASTEL a càrrec de Jordi Fandos
Educar la mirada i la mà mitjançant un procediment molt atractiu fent una introducció i coneixement de diverses tècniques pictòriques com el pastel.
DIES: Dimecres i dijous 5,6,12 i 13 de Juliol de 18:30h a 20:30h
·         EXPERIÈNCIA PLÀSTICA “LA MIRADA SENTIDA” a càrrec de Jord Fandos
Gaudir d’un taller d’observació de sensacions i realització d’obra artística fruit d’aquestes. Educació en llibertat de la mirada i els altres sentits per a percebre el nostre voltant i despertar la creativitat personal
DIES: Dilluns i dimarts 3,4,10 i 11 de Juliol de 18:30h a 20:30h       
   
·         FANG REFLECTARIS I FIBRES VEGETALS a càrrec de Montse Artés
Amb fang reflectari farem un conjunt de peces que acabarem amb fibres vegetals.
DIES: Dilluns 3, dimarts 4, dimecres 12 i dijous 13 de juliol de 18h a 20h

CURS D'AQUAREL·LA a càrrec d'en Nil Nebot 
Es donaran les pautes bàsiques per a comprendre el funcionament de la tècnica i en poc temps es treballaran diferents aspectes de la figuració com serien la natura morta i el paisatge.
DIES: Dilluns 10, dimarts 11, dimecres 12 i dijous13 de juliol de 11h a 13h   
   

TALLERS EN FAMÍLIA:

Adreçat a avis, mares o pares amb els seus fills o nets. També es poden apuntar individualment al taller.
El seu objectiu és estimular la creativitat i la imaginació creant un espai  en el que nens i adults participen junts en activitats pràctiques creatives.

·         TALLER DECOUPAGE a càrrec de Carmen Belda.
És una tècnica manual decorativa en la qual s'empren papers decorats, abaloris, puntetes... per enganxar sobre suports diversos com fusta.
Dies: Dilluns, dimarts, dimecres i dijous 3,4,5 i 6 de juliol de 17h a 19h
MODELATGE AMB PASTA DE PAPER a càrrec de Puri Martín
La pasta de paper proporciona l’oportunitat d’explorar i assajar diferents mètodes de manipulació: reciclatge, modelatge, pintura i decoració. Una activitat força interessant per a nens i adults.
Dies: Dilluns i dijous 3,6,10 i 13 de juliol de 11 a 13h

ENQUADERNA AMB LES MANS a càrrec de Nuri Roses Marinel.lo
Fer una enquadernació d’estil japonès
DIES: Dimarts i Dijous 4,6,11 i 13 de juliol de 18:30 h a 20 h
LINOLEUM AMB LA TÈCNICA DE GRAVAT a càrrec de Puri Martín
Conèixer l’ampli ventall de possibilitats expressives d’aquest mitjà artístic, i entendre el gravat com un mitjà d’expressió, fomentant la creativitat a partir d’experimentar amb tècniques tradicionals com el linòleum i alternatives d’estampació.
DIES: Dilluns, dimarts, dimecres i dijous 3,4,5 i 6 de juliol de 18h a 20h






Horaris i Cursos d'Arts Plàstiques 
2016-2017 
Per a persones joves i adultes que es realitzen a Can Ginestar de Sant Just Desvern.
COLOR PROFESSIONAL I COLORIMETRIA Dilluns (11 a 13h) (18 a 20h)
Professor: Quim Deu
Curs amb una introducció bàsica d’INDESIGN—PHOTOSHOP on es treballa la colorimetria, les referències professionals del color i les especificacions tècniques per a la presentació i realització d’artworks de projectes. També s’investiga el color com a creació contemporània. Sistema PBL /Project Based Learning, mètodes i habilitats de presentació i valoració grupal. Dirigit a l’àmbit creatiu, artístic, de l’estilisme, el disseny i de la comunicació. Es demana l’ús del portàtil.
PREU: 75€

CURS THE POSTER Dijous (11 a 13h) (18 a 20h)
Professor: Quim Deu
Curs amb una introducció bàsica d’INDESIGN—PHOTOSHOP on s’explora les possibilitats de comunicació gràfica aplicada al póster.
Analitza també la seva inclusió a l’entorn urbà. Sistema PBL /Project Based Learning, mètodes i habilitats de presentació i valoració grupal. Dirigit a l’àmbit creatiu, artístic, el disseny i de la comunicació. Es demana l’ús del portàtil.
PREU: 75€
ALABASTREdilluns: (10 a 12h) (18 a 20h)
Professora: Janira Romero
Aprendre la tècnica de la talla de pedra mitjançant la talla d'alabastre, que és una pedra relativament tova que ens permet treballar manualment.
Es proposa un tema i a partir d'aquest es realitza una escultura durant el curs, acotant-la segons les característiques de cada peça i el nivell de cada alumne, per anar avançant progressivament en les diferents etapes del procés de talla de pedra.
PREU: 75€
AQUAREL·LA: dimecres de (11 a 13h) (19.30 a 21.30h)
Professor: Nil Nebot
La metodologia de treball serà introduir cada temàtica amb una base teòrica i explorar referents. Fer exercicis pràctics de curta durada representant del natural: es treballarà la temàtica de bodegó i natura morta, figura animal i humana, espai interior i exterior.
PREU: 75€
CERÀMICA: dilluns: (10 a 12h) (16 a 18h) (18 a 20h)
Professora: Carme Malaret
Acompanyar a l’alumne/a en la descoberta de les possibilitats creatives que ofereix les tècniques ceràmiques.
Transmetre la passió pel material en que s’expressarà i descobrir el ventall de possibilitats que ofereix la disciplina.
PREU: 75€
MODELATGE AMB PASTA DE PAPER: Dilluns (16 a 18 h)
Professora: Puri Martín
La pasta de paper és ideal per a totes aquelles persones que tenen la urgència de crear ja que és fàcil de treballar. Proporciona l’oportunitat d’explorar i assajar diferents mètodes de manipulació.
PREU: 75€
DIBUIX: Dijous (10.30 a 12.30h) (18.15 a 20.15h)
Professor: Jordi Fandos
L'objectiu és ensenyar a observar i plasmar allò que es veu i com es veu amb les eines bàsiques del dibuix artístic i per altra banda incentivar el creixement de la manera pròpia de fer arribar a plasmar diferents conceptes i idees del'imaginari.
PREU::63€
ESCULTURA: dimecres: (10 a 12h) (18.15 a 20,15h)
Professora: Carme Malaret
Donar eines per a l’aprenentatge en el recorregut de passar del que és bidimensional al volum,. Formalitzar la idea. Explorar el propis recursos creatius de l’alumne/a.
PREU: 75€
EXPERIÈNCIA PLÀSTICA: dimarts: (18.15 a 20.15h)
Professor: Jordi Fandos
Es tracta d'un taller d'experimentació amb el llenguatge de la plàstica, per atrevir-se a iniciar, desenvolupar i aprofundir la pròpia creativitat basat en l'estimulació de la percepció dels sentits, conèixer i gaudir dels materials; les seves possibilitats i la reflexió posterior que genera la metodologia del treball.
PREU: 75€
GRAVAT: Dilluns (18 a 20h)
Professora: Puri Martín
Quan parlem de gravar ens referim a solcar, mossegar, incidir, ferir, etc. termes que fan referència al procés de manipulació en una planxa o matriu.
Gravar és crear una imatge mitjançant incisions produïdes per diferents eines o mitjans en un suport que ho permeti, fins a crear una matriu apta per a realitzar una reproducció múltiple.
PREU: 75€
HISTÒRIA DE L'ART: Dilluns (17 a 18.30h) i de (18.30 a 20h)
Professor: Xesco Ramos
En aquest curs pretenem, de manera amena però rigorosa, explicar els diversos períodes de la historia de l’art en totes les seves vessants, parant atenció sobretot en l’arquitectura, la pintura i l’escultura. Mitjançant la projecció ampliada de les obres, el debat i la participació de l’alumnat i les claus donades pel professor, intentarem descobrir de manera teórica els estils, les influències i les fórmules dels genis més destacats del món de l’art.
PREU: 75€
INVESTIGACIÓ D'ESMALTS APLICATS AL TORN: Dimarts (19.30 a 21.30 h)
Professora: Carme Malaret
Aprofundir en el coneixement dels esmalts i descobrir les possibilitats del torn com a eina creadora de formes.
El curs alternarà la investigació amb el tornejat. Hi haurà una programació temporalitzada per trimestres.
PREU: 75€
APUNTS DE MODEL MASCULÍ I FEMENÍ DEL NATURAL: Dimecres (11h a 12.30h) (17.45h a 19.15h)
Sense professor
Aquest curs està enfocat a persones que ja tenen domini del dibuix i volen aprofundir i agafar fluïdesa en el domini del traç i de la memòria visual buscant un ritme propi amb la pràctica del dibuix amb el model masculí i femení.
Cada persona haurà d’establir la seva manera d’afrontar les poses per agafar soltura i rapidesa al dibuixar, utilitzant diferents tècniques com el llapis, el carbó, la tinta, sanquines...
Les poses seran de 15, 10, 5 i 3 minuts. El temps ho controlarà el model segons ell cregui oportú.
PREU: 75€
PINTURA: dimarts: (11-13 h) (16 -18h) (18 -20 h) i dijous (11 a 13h) (16 a 18h) (18 a 20h)
Professora: Puri Martín
A la classe de pintura treballem per temes amb diferents tècniques.
L'objectiu és ensenyar que sigui un mitjà per aprendre a veure, observar, comprendre i conèixer el món imaginari i sensorial.
Treballem per temes segons la temàtica proposada per any: com fer sortides al carrer per agafar apunts del natural del nostre entorn més proper, fer apunts del natural de models masculí o femení, bodegons, abstractes, etc. Un cop finalitzats els exercicis proposats, la temàtica és lliure.
PREU:55€
PRÀCTIQUES DE TORN: Dimecres (10 a 12h) (18.15 a 20.15h)
Professora: Carme Malaret
Possibilitat de tornejar sense professorat per perfeccionar la tècnica del tornejat. Es necessita per aquest curs tenir nocions de torn.
PREU: 75€
L'ART DEL RETAULE: dimecres (11 a 13h) (16 a 18h) (18 a 20h)
Professora: Puri Martín
Ensenyar la mateixa tècnica amb que es pintaven i policromaven els retaules medievals.
Damunt de fusta convenientment preparada, intervenint pans d’or, d’argent i pintura al tremp d’ou.
L’objectiu és posar al dia les arts del retaule.
PREU: 75€
TORN: Dimarts (10.30 a 12h) (18h a 19.30h)
Professora: Carme Malaret
Descobrir les possibilitats plàstiques del fang amb l’ajuda del torn, Aprofitar la seva força gravitatòria per accelerar la modulació de la forma. Integrar i assolir els moviments bàsics que permetin un control de tot el procés.
PREU: 75€
VITRALLS: Dijous (11 a 13h) (18 a 20h)
Professora: Manuela Blanco
En aquest curs, els alumnes obtindran una idea prou acurada i el coneixement suficient sobre aquesta disciplina. Es donaran a conèixer les diferents tècniques d'elaboració de la vidriera artística, els principis bàsics de la tècnica i l'ús de les eines.
PREU: 75€
TALLER OBERT DE PRÀCTIQUES DE CERÀMICA I ESCULTURA
Possibilitat de fer el teu projecte personal sense professorat.
Per accedir a aquest taller s'haurà de presentar una ressenya de la proposta que es vol desenvolupar.
Dimarts de 10 a 12h
Preu 75€


Gaudim Creanart t'ofereix una àmplia oferta d'estiu de cursos culturals per completar la formació de persones interessades en el món de la Creativitat i l'Art. T'ho perdràs?


Inscripcions obertes per als cursos monogràfics de juliol 2016 a la recepció de Can Ginestar, Sant Just Desvern.
.
Aquí teniu el vídeo amb la mostra dels treballs exposats al Celler de Can Ginestar realitzats per l'alumnat  als Tallers d'Arts Plàstiques Municipals durant el curs 2014-2015.
https://youtu.be/Q4iUrBEnqYY


Aqui podeu veure el link del video amb la mostra dels treballs realitzats per l'alumnat el curs 2015-2015.
Gaudim CreanArt  t'ofereix activitats per satisfer les teves inquietuds culturals.

CURSOS D'ARTS PLÀSTIQUES 2015-2016
Per a persones joves i adultes que realitzem a Can Ginestar, Sant Just Desvern.

Per a poder inscriure-us a qualsevol dels cursos, s'ha d'omplir un full d'inscripció per disciplina. Les places són limitades en totes les activitats.


ALABASTRE
Dilluns, de 10 a 12 h
Dilluns, de 18 a 20 h
Preu: 75 €

A càrrec de Janira Romero

Aprendre la tècnica de la talla de pedra mitjançant la talla d'alabastre, que és una pedra relativament tova que ens permet treballar manualment.
Es proposa un tema i a partir d'aquest es realitza una escultura durant el curs, acotant-la segons les característiques de cada peça i el nivell de cada alumne, per anar avançant progressivament en les diferents etapes del procés de talla de pedra.



AQUAREL·LA
Dimecres. De 19.30 a 21.30 h
Preu: 75 €
A càrrec de Nil Nebot
La metodologia de treball serà introduir cada temàtica amb una base teòrica i explorar referents. Fer exercicis pràctics de curta durada representant del natural: es treballarà la temàtica de bodegó i natura morta, figura animal i humana, espai interior i exterior. En funció de les necessitats de l'alumne, fomentar la investigació i l'autoaprenentatge sota el consell i observacions del professor, treballant temàtiques lliures a la recerca de llenguatges pictòrics més personals. Treballar els suports i els aplicadors per aconseguir efectes més rics i variats. Treballar aspectes de l'aquarel·la com l'aiguada, els pigments i el seu comportament, transparències i veladures.

CERÀMICA
Dilluns, de 10 a 12 h
Dilluns, de 16 a 18 h
Dilluns, de 18 a 20 h
Preu: 75 €
A càrrec de Carme Malaret
Acompanyar a l’alumne/a en la descoberta de les possibilitats creatives que ofereix les tècniques ceràmiques.
Transmetre la passió pel material en que s’expressarà i descobrir el ventall de possibilitats que ofereix la disciplina.
En l’especialitat de ceràmica es treballa per nivells, amb la finalitat de facilitat l’aprenentatge de la gran diversitat de tècniques
En un mateix curs de ceràmica es pot impartir tres nivells diferents temporalitzats en els tres trimestres que dura el curs.
Nivell I - Pensat per a les persones que s’introdueixen per primera vegada en aquesta tècnica.
Nivell II - Per a les persones que ja tenen nocions i volen aprofundit en la diversitat de tècniques i riquesa de materials que ofereix la ceràmica.
Perfeccionament - Per aquelles persones que han trobat en la ceràmica un mitjà expressiu de la seva creativitat.


DIBUIX
Dijous, de 10.30 a 12.30 h
Dijous, de 18.15 a 20.15 h
Preu: 63 €
A càrrec de Jordi Fandos
L'objectiu és ensenyar a observar i plasmar allò que es veu i com es veu amb les eines bàsiques del dibuix artístic i per altra banda incentivar el creixement de la manera pròpia de fer arribar a plasmar diferents conceptes i idees del'imaginari.
Dins el mateix grup conviuen diferents nivells:




  • Alumnes que s'inicien centrats en l'aprenentatge de les formes bàsiques de representació, l'encaix, composició, geometria, volum, ritmes...
  • Alumnes amb més trajectòria que treballen a més a més el recurs d'il.lustració, idees, conceptes i definir l'estil propi.
  • Estudi de la figura humana del natural amb sessions de model femení i masculí (segon trimestre).
Els mitjans seran: llapis, carbonet, sanguines, plomí, tinta xinesa i aquarel·la.



ESCULTURA
Dimecres, de 10 a 12 h
Dimecres, de 18.15 a 20.15 h
Preu: 75 €
A càrrec de Carme Malaret
Donar eines per a l’aprenentatge en el recorregut de passar del que és bidimensional al volum,. Formalitzar la idea. Explorar el propis recursos creatius de l’alumne/a.
En la disciplina d’escultura és treballa per nivells Nivell d’iniciació i nivell de perfeccionament amb dues programacions diferenciades i temporalitzades en els tres trimestres on és marquen objectius a assolir.
Nivell d’iniciació –Es treballen propostes per assolir un coneixament del modelatge
Perfeccionament - Es treballen propostes on és demana la implicació de l’alumne/a aportant el seu punt de vista personal per una bona resolució.



ESPAI I RELACIÓ, CONCEPTE I REALITZACIÓ D'UN PROJECTE CREATIU
Dimecres, de 18 a 19.45 h
Preu: 75 €
A càrrec de Quim Deu

Aquest curs pretén provocar una resposta creativa en els alumnes a partir de la relació que estableixin individualment amb un espai o edifici singulars que col·lectivament es decideixi com a centre i estímul del procés creatiu. Per exemple un edifici històric, un parc o el mateix mercat municipal. A partir d'aquests espai, cada alumne decidirà l'àmbit d’expressió plàstica en què se sentí més còmode i consideri més apropiat per expressar les emocions que el dit espai li suggereix: fotografia, pintura, escriptura, escultura, música, etc. 
Una vegada realitzats aquests projectes creatius, convertirem l’espai triat en una galeria d’exposició temporal on convisquin els elements inspiradors preexistents amb les obres elaborades pels alumnes.
El curs ofereix un espai d’investigació, experimentació i anàlisi creatiu individual i grupal.


EXPERIÈNCIA PLÀSTICA (Llançar-se a
experimentar)
Dimarts, de 18.15 a 20.15 h
Preu: 75 €
A càrrec de Jordi Fandos

Es tracta d'un taller d'experimentació amb el llenguatge de la plàstica, per atrevir-se a iniciar, desenvolupar i aprofundir la pròpia creativitat basat en l'estimulació de la percepció dels sentits, conèixer i gaudir dels materials; les seves possibilitats i la reflexió posterior que genera la metodologia del treball.


GRAVAT
Dilluns, de 18 a 20 h
Preu: 75 €
A càrrec de Puri Martín
Quan parlem de gravar ens referim a solcar, mossegar, incidir, ferir, etc. termes que fan referència al procés de manipulació en una planxa o matriu.
Gravar és crear una imatge mitjançant incisions produïdes per diferents eines o mitjans en un suport que ho permeti, fins a crear una matriu apta per a realitzar una reproducció múltiple.
Per tant, el gravat serà tot aquell material incidit o tallat que es pugui entintar i que permeti traslladar la imatge creada al paper, mitjançant la seva impressió o estampació, un determinat nombre de vegades.


SERIGRAFIA MANUAL I FOTOLIT AUTOGRÀFIC

Taller experimental de les tècniques serigràfiques i la recerca creativa entorn el fotolit autogràfic. Crea recursos propis per gaudir d’aquest mètode gràfic on i quan vulguis.

T’esperem a la Casa de la Cultura “Can Ginestar” Sant Just Desvern a l'aula de gravat els dies 29, 7 i 14 de març de 2016.

HISTÒRIA DE L'ART
Dilluns, de 17 a 18.30 h i de 18.30 a 20h
Preu: 75 €
A càrrec de Xesco Ramos
En aquest curs pretenem, de manera amena però rigorosa, explicar els diversos períodes de la historia de l’art en totes les seves vessants, parant atenció sobretot en l’arquitectura, la pintura i l’escultura. Mitjançant la projecció ampliada de les obres, el debat i la participació de l’alumnat i les claus donades pel professor, intentarem descobrir de manera teórica els estils, les influències i les fórmules dels genis més destacats del món de l’art.

MODELATGE AMB PASTA DE PAPER
Dilluns, de 16 a 18 h
Preu: 75 €
A càrrec de Puri Martín
La pasta de paper és ideal per a totes aquelles persones que tenen la urgència de crear ja que és fàcil de treballar. Proporciona l’oportunitat d’explorar i assajar diferents mètodes de manipulació.
El paper no presenta cap variant, ja que els ingredients són sempre els mateixos, però serà el propi interessat el que enriquirà gaudint de la seva potencial imaginació.
Aquesta activitat té un ventall de possibilitats de creació artística múltiples i inesgotables, ja que combina disseny, modelació, pintura i decoració.

INVESTIGACIÓ D'ESMALTS APLICATS AL TORN
Dimarts, de  17 a 19 h
Preu: 75 €
A càrrec de Carme Malaret
Aprofundir en el coneixement dels esmalts i descobrir les possibilitats del torn com a eina creadora de formes.
El curs alternarà la investigació amb el tornejat. Hi haurà una programació temporalitzada per trimestres.



APUNTS DE MODEL MASCULÍ I FEMENÍ DEL NATURAL
Dimecres, d’11 a 12.30 h
Dimecres, de 17.45 a 19.15 h
Preu: 75 €
Aquest curs està enfocat a persones que ja tenen domini del dibuix i volen aprofundir i agafar fluïdesa en el domini del traç i de la memòria visual buscant un ritme propi amb la pràctica del dibuix amb el model masculí i femení.
Cada persona haurà d’establir la seva manera d’afrontar les poses per agafar soltura i rapidesa al dibuixar, utilitzant diferents tècniques com el llapis, el carbó, la tinta, sanquines...
Les poses seran de 15, 10, 5 i 3 minuts. El temps ho controlarà el model segons ell cregui oportú.
Si no hi ha un minim de sis alumnes, no es realitzarà aquest curs.


PINTURA
Dimarts, d’11 a 13 h
Dimarts, de 16 a 18 h
Dimarts, de 18 a 20 h
Dijous, d’11 a 13 h
Dijous, de 16 a 18 h
Dijous, de 18 a 20 h
Preu: 55 €
A càrrec de Puri Martín
A la classe de pintura treballem per temes amb diferents tècniques.
L'objectiu és ensenyar que sigui un mitjà per aprendre a veure, observar, comprendre i conèixer el món imaginari i sensorial.
Treballem per temes segons la temàtica proposada per any: com fer sortides al carrer per agafar apunts del natural del nostre entorn més proper, fer apunts del natural de models masculí o femení, bodegons, abstractes, etc.
L'últim trimestre el tema es lliure.


PRÀCTIQUES DE TORN
Dimecres, de 10 a 12 h
Dimecres, de 18.15 a 20.15 h
Preu: 75 €
Possibilitat de tornejar sense professorat per perfeccionar la tècnica del tornejat. Es necessita per aquest curs tenir nocions de torn.






RETAULE
Dimecres, d’11 a 13 h
Dimecres, de 16 a 18 h
Dimecres, de 18 a 20 h
Preu: 75 €
A càrrec de Puri Martín
Ensenyar la mateixa tècnica amb que es pintaven i policromaven els retaules medievals.
Damunt de fusta convenientment preparada, intervenint pans d’or, d’argent i pintura al tremp d’ou. L’objectiu és posar al dia les arts del retaule.
Assolir l’aprenentatge de tot el que es pot realitzar amb aquesta tècnica mil·lenària.
Es proposa un tema que es realitza com un mostrari a on surt :
  • Els gofrats; baix i l’alt relleu.
  • Textures.
  • Pans de plata fina, oxidada i sense oxidar.
  • Pans d’or oxidat i sense oxidar.
  • A sobre del daurat, el cisellat.
  • Pintura al temple de cola o d’ou.
  • A sobre de la pintura al temple d’ou, el llamat.

TORN
Dimarts, de 10.30 a 12 h
Dimarts, de 19.15h a 20.45 h
Preu: 58 €
A càrrec de Carme Malaret
Descobrir les possibilitats plàstiques del fang amb l’ajuda del torn, Aprofitar la seva força gravitatòria per accelerar la modulació de la forma. Integrar i assolir els moviments bàsics que permetin un control de tot el procés.
El torn és una disciplina a on la metodologia a seguir és principalment per assolir l’aprenentatge de 4 qüestions bàsiques:Amassar. Centrar. Obrir. Pujar el fang.
Quan l’alumnat hagi assolit les manipulacions que són necessàries per l’aprenentatge del primer pas, podrà accedir al següent. Per aquest motiu hi ha diverses programacions amb diferents graus de dificultat.
Dominar aquests quatre punts fa que l’alumne estigui en disposició de reeixir en els reptes que és proposa. 

VITRALLS
Dijous, de 11 a 13 h
Dijous, de 18 a 20 h
Preu: 75 €
A càrrec de Manuela Blanco
En aquest curs, els alumnes obtindran una idea prou acurada i el coneixement suficient sobre aquesta disciplina. Es donaran a conèixer les diferents tècniques d'elaboració de la vidriera artística, els principis bàsics de la tècnica  i l'ús de les eines. Tallarem el vidre correctament i estarem preparats per desenvolupar qualsevol projecte de dificultat de baixa-intermitja amb èxit.
Seguint el mètode tiffany, on la unió dels vidres es fa mitjançant el coure i l’estany, s’exploraran les múltiples possibilitats que aquesta tècnica ofereix en la creació de noves peces.







CURSOS MONOGRÀFICS D'ESTIU 2015

NOM DEL CURS: HISTÒRIA DE L'ART
PROFESSOR: Xesco Ramos
Seran 4 classes teòriques amb imatges presentades en format Powerpoint i mitjançant un canó d’ampliació.
Visualització d’imatges, descripció, anàlisi. Debats.
Dies:  Dilluns 29 de Juny, dilluns 6 de Juliol, dijous 2 i 9 de Juliol
Horari : 18h a 20h
PREU: 48€
NOM DEL CURS: INICIACIÓ AL TORN
PROFESSORA: Carme Malaret
Descobrir les possibilitats plàstiques del fang amb l’ajuda del torn, Aprofitar la seva força gravitatòria per accelerar la modulació de la forma. Integrar i assolir els moviments bàsics que permetin un control de tot el procés.
Dies 6,7,8 i 9 de Juliol
Horari : 19h a 21h
PREU: 48€

NOM DEL CURS: TRANSFER I GEST
PROFESSORA: Montse Baqués
El trasllat de les imatges o el gest transferit”
Dies  6, 7 8 i 9 de Juliol
Horari : 10:30h a 12:30h
PREU: 48€

NOM DEL CURS: INVESTIGACIÓ D’ESMALTS I TORN
PROFESSORA: Carme Malaret
Aprendre a formular i preparar esmalts que potenciïn les formes treballades a torn.
Dies  13,14, 20 i 21 de Juliol
Horari : 19h a 21h
PREU: 48€



NOM DEL CURS: ALABASTRE EN PETIT FORMAT
PROFESSORA: Janira Romero-Girón
Aprendre la tècnica de talla de pedra mitjançant la talla de l’alabastre, que es una pedra relativament tova que ens permet treballar manualment.
Dies: Dilluns 6, dimecres 8, dilluns 13, dimecres 15 de juliol.  
Horari : Mati: 10h a 12h,Tarda: 18h a 20h.
PREU: 48€

NOM DEL CURS: VITRALLS
PROFESSORA: Manuela Blanco
Introduir els alumnes en la tècnica del vitrall i la seva aplicació en altres tècniques.
Dies  Dilluns 29 de Juny, dilluns 6 de Juliol, dijous 2 i 9 de Juliol
Horari : 18h. a 20h.
PREU: 48€

NOM DEL CURS: PAPER MAXÉ
PROFESSORA: Puri Martín
La pasta de paper és ideal per a totes aquelles persones que tenen la urgència de crear ja que és fàcil de treballar. Proporciona l’oportunitat d’explorar i assajar diferents mètodes de manipulació.
Dies  Dilluns 29 de Juny, dilluns 6 de Juliol, dijous 2 i 9 de Juliol
Horari : 18h. a 20h.
PREU: 48€

NOM DEL CURS: THE POSTER
PROFESSOR: Quim Deu
El cartell com a element de comunicació. Síntesi de conceptes, gràfica aplicada i iniciació bàsica d’INDESIGN CS. Macro i micro tipografia.
Dies 13, 14, 15, 16 de Juliol
Horari : matí (a confirmar).
PREU: 48€




NOM DEL CURS: TRENCADÍS
PROFESSORA: Puri Martín
La tècnica del mosaic és sorprenentment senzilla. Consisteix en retallar el material com rajoles, esmalt, mirall, peces de porcellana o ceràmica trencada... formant peces bàsiques i enganxar-les en el seu lloc d’acord un patró per finalment fiançar el mosaic amb “lechada”.

Dies: 30 de juny, 1. 7. 8 de Juliol
Horari: de 11h. a 13h.
PREU: 48€


NOM DEL CURS: URBAN SKETCHING: POSANT L'EMFASI A LA PERSPECTIVA
PROFESSOR: Jordi Fandos
Recorregut pels carrers de Sant Just i captar amb apunts la vida quotidiana.
Dies: dijous 2; dilluns 6; dijous9; dilluns 13 de juliol
Horari:Matí- 11.00 a 13.00 hores
Tarda- 18.30h. a 20.30 h.
PREU: 48€


NOM DEL CURS: PINTANT AMB PIGMENTS I TREMP DE CASEÏNA. PREPARACIÓ I TÈCNIQUES.
PROFESSOR: Jordi Fandos
Pintar i redescobrir una tècnica antiga respectuosa amb el medi ambient.
Dies: dimarts 7; dimarts 14; dijous 16; dimarts 21 de juliol
Horari: Tarda 18.30h. a 20.30 h.
PREU: 48€


NOM DEL CURS: INTRODUCCIÓ A LA FOTOGRAFIA DIGITAL AMB PHOTOSHOP
Que podem fer a les nostres imatges després de tenir-les a l'ordinador.

Dies: Dimarts 7 i 14 de juliol i dijous 9 i 16 de juliol.
Horari: Tarda 18h. a 20h.
PREU: 48€


NOM DEL CURS: INICIACIÓ A LA PINTURA
PROFESSORA: Puri Martín
Descobrirem la importància del color i a fer el plantejament de l'obra aprenent a captar la llum.

Dies: Dimecres 1 i 8 divendres 3 i 10 de juliol.
Horari: Matí de 11h. a 13h.

PREU: 48€

AQUEST DIUMENGE 26 d'octubre ens podreu trobar en la parada 11 a la plaça Can Preciós, celebrant la festa de Sant Just al carrer, un acte dintre de les festes de tardor de SJD.

CURSOS D'ARTS  PLÀSTIQUES 2014-2015

La durada dels cursos és d'octubre a juny.


ALABASTRE: dilluns: (18h-20h)
Professora: Janira Romero

CERÀMICA: dilluns: (10h-12h) (16h-18 h) (18h-20h)
Professora: Carme Malaret

MODELATGE AMB PASTA DE PAPER: Dilluns (16h-18h)
Professora: Puri Martín

DIBUIX: Dijous (18.15h-20.15h)
Professor: Jordi Fandos

ESCULTURA: dimecres: (10h-12h) (18.15h-20,15h)
Professora: Carme Malaret

ESPAI I RELACIÓ, CONCEPTE I REALITZACIÓ D'UN PROJECTE CREATIU:
Dimecres (18h -19.45h)
Professor: Quim Deu

EXPERIÈNCIA PLÀSTICA: dimarts: (18.15h- 20.15h)
Professor: Jordi Fandos

GRAVAT: Dilluns (18h-20h)
Professora: Puri Martín

HISTÒRIA DE L'ART: Dilluns (18h -19.30h)
Professor: Xesco Ramos

INVESTIGACIÓ D'ESMALTS APLICATS AL TORN: Dimarts (17h – 19h)
Professora: Carme Malaret

APUNTS DE MODEL MASCULÍ I FEMENÍ DEL NATURALDimecres (11h - 12.30h) (18h – 19.30h)
Sense professor

PINTURA: dimarts: (11h-13h) (16h -18h) (18h -20h) i dijous (16h-18h) i dijous (11h-13h) (16h -18h) (18 h -20h)
Professora: Puri Martín

PRÀCTIQUES DE TORN: Dimecres (10h-12h) (18.15h-20.15h)
Professora: Carme Malaret

RETAULE: dimecres (11h -13h) (16h -18h) (18h -20h)
Professora: Puri Martín

TORN: Dimarts (10.30h-12h) (19.15h-20.45h)
Professora: Carme Malaret

VITRALLS: Dijous (18h-20h)
Professora: Manuela Blanco

Descripció del nou curs:
ESPAI I RELACIÓ, CONCEPTE I REALITZACIÓ D'UN PROJECTE CREATIU:
Aquest curs pretén provocar una resposta creativa en els alumnes a partir de la relació que estableixin individualment amb un espai o edifici singulars que col·lectivament es decideixi com a centre i estímul del procés creatiu. Per exemple un edifici històric, un parc o el mateix mercat municipal. A partir d'aquests espai, cada alumne decidirà l'àmbit d’expressió plàstica en què se sentí més còmode i consideri més apropiat per expressar les emocions que el dit espai li suggereix: fotografia, pintura, escriptura, escultura, música, etc. 
Una vegada realitzats aquests projectes creatius, convertirem l’espai triat en una galeria d’exposició temporal on convisquin els elements inspiradors preexistents amb les obres elaborades pels alumnes.
El curs ofereix un espai d’investigació, experimentació i anàlisi creatiu individual i grupal.

Descripció del nou curs:
VITRALLS:
Seguint el mètode Tiffany, on la unió dels vidres es fa mitjançant el coure i l’estany, s’exploraran les múltiples possibilitats que aquesta tècnica ofereix en la creació de noves peces.
En aquest curs, els alumnes obtindran una idea prou acurada i el coneixement suficient sobre aquesta disciplina. Es donaran a conèixer les diferents tècniques d'elaboració de la vidriera artística, els principis bàsics de la tècnica i l'ús de les eines. Es tallarà el vidre correctament fins arribar a estar preparats per desenvolupar qualsevol projecte de dificultat baixa-intermitja amb èxit.


Descripció del nou curs:
INVESTIGACIÓ D'ESMALTS APLICATS AL TORN:
En aquest curs s'aprofundirà en el coneixement dels esmalts i descobrir les possibilitats del torn com a eina creadora de formes.
El curs alternarà la investigació amb el tornejat. Hi haurà una programació temporalitzada per trimestres:
Primer trimestre: Torn i coneixement dels minerals propis que determinen un esmalt.
Segon trimestre: Investigació personalitzada i practiques de torn.
Tercer trimestre: Aplicació d'esmalts propis en receptacles dissenyats per l'alumnat.


GRAVAT
Donar a conèixer l'ofici artístic i artesanal de les tècniques de gravat.




CERÀMICA
Transmetre la passió pel material en què s'expressarà i descobrir les possibilitats que ofereix la disciplina.




ESCULTURA
Donar eines per a l'aprenentatge en el recorregut de passar del bidimensional al volum. Formalitzar la idea.



TORN
Descobrir les possibilitats plàstiques del fang amb l'ajuda del torn. Aprofitar la seva força gravitatòria per accelerar la modulació de la forma. Integrar i assolir els moviments bàsics que permetin un control de tot el procés.




ALABASTRE
Conèixer el procediment de la talla per obtenir el resultat volumètric desitjat.




DIBUIX
Conèixer, desenvolupar i aprofundir la tècnica del dibuix, l'assessorament de procediments i d'estil per afavorir sempre la creativitat personal.




RETAULE
L'aprenentatge de la tècnica tal com es realitzava en l'edat mitjana, sobre fusta o d'un altre suport adequat, convenientment preparat, intervenint pans d'or, plata i pintura al tremp d'ou.




PINTURA
Aprofundir en el món de la pintura, tant en la part tècnica (teoria del color, pinzellades ...) com en la recerca d'un llenguatge propi per a l'expressió de la sensibilitat individual.




EXPERIÈNCIA PLÀSTICA
Construir un mètode de treball per elaborar un procés personal de creació.
Agafar els moviments artístics com a referents per trobar el propi llenguatge plàstic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada