dimarts, 9 de maig del 2023

 

1.- ART I CINEMA


ART I CINEMA

Professor: Xesco Ramos                                             
Preu per trimestre: 78,66€



OBJECTIU


És entendre el llenguatge cinematogràfic de tots els temps, el seu ordre cronològic, els estils del directors i la importància del star system vinculat a la cultura de masses, sempre, amb la comparativa amb el món de l’art. Un àmbit que tracta la pintura, l’arquitectura, la música, la literatura o el teatre.


CONTINGUT


Els continguts són cronològics i s’intenta abastir en cada curs una dècada de cinema a nivell europeu i nord-americà:

PRIMER TRIMESTRE

“ELS ANYS 40 (I): EL CINEMA CLÀSSIC A HOLLYWOOD”:
Ens submergirem al món dels Òscars i dels nous gèneres com el western, la ciència ficció o la conjunció de subgèneres que fan més comprensible aquest cinema. També farem monogràfics d’artistes importants del moment com Judy Garlan o Gary Cooper, entre d’altres.

SEGON TRIMESTRE 

“ELS ANYS 40 (II): ELS GRANS DIRECTORS”:
Serà un trimestre més vinculat al món tècnic i artístic ja que molts dels gran directors d’aquest moment com Alfred Hitchcock, Orson Welles o John Ford, flirtejaven amb moviments artístics precedents com l’expressionisme o el surrealisme, amb una clara intenció estètica i d’estilisme personal. Treballarem grans pel·lícules dels anys 40 sobretot del cinema negre.

TERCER TRIMESTRE

“ELS ANYS 40 (III): EL CINEMA EUROPEU”:
El grisol de cultures i, per extensió, de filmografies al vell continent, tocat per la II Guerra Mundial, fa que no siguem equitatius al tractar cada país. Per exemple, als anys 40 apareix el neorealisme italià de gran importància per l’estètica del nou cinema de postguerra. En canvi, el cinema espanyol segueix imbuït amb el folklore. Veurem les diverses formulacions.


METODOLOGIA


Són classes magistrals íntegres, en forma de conferència, reforçades per la presència visual de powerpoints presentats en la pantalla. S’exemplifica amb vídeos per poder comprendre el catàleg de pel·lícules esmentades i si, mitjançant plataformes o visionats a classe, podem veure films íntegres, fem un cineclub per comentar les diverses visions de l’alumnat.


SORTIDES I ACTIVITATS


La possibilitat d’anar al cinema a contemplar un film queda descartat donat a que estem tractant períodes anteriors a les estrenes. Sí que es fan recomanacions fílmiques però l’opció de sortides queda reduït al Museu de Cinema de Girona o a la Filmoteca de la Generalitat.


HORARIS


El curs es desenvoluparà en sessions setmanals de 1h i 30 minuts.
Dimecres de 17.30 a 19h





Informació sobre la inscripció:

Per a poder inscriure-us a qualsevol dels cursos heu de venir presencialment a Can Ginestar. Un cop iniciat el curs o el trimestre, només podrà fer-se la inscripció si hi hagués vacants. Hi ha un import de matricula de 6,83€ per disciplina. Els preus són trimestrals i en cap cas podran ser fraccionats. Els alumnes que no puguin assistir un dia de classe no la podran recuperar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada